Home » Tekeningen » Jezus » Freddy Mercury

Freddy Mercury

Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara (1946 – 1991), was een Britse rockmusicus. Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide uit tot een van de populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij stond bekend om zijn extravagante podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens. Hij staat ook te boek als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem (wikipedia). 

Het is een beetje een mysterie waarom Freddie Mercury dit nummer schreef, aangezien hij nooit het christelijk geloof heeft beleden. De teksten bevatten het beeld van Jezus die zorgt voor de melaatse en de mensen die hem volgen. Het is een eenvoudige tekst die spreekt over de grootheid van Jezus Christus en hoe het begon. 
We zullen nooit weten wat de bedoeling van de zanger was. Wat zeker is, is dat het een belangrijk nummer is dat werd opgenomen als onderdeel van de luxe-editie van de Queen-schijf, die in 2011 werd gelanceerd (Aleteia).

Het is interessant dat veel van de nummers die Freddie op het eerste album van Queen schreef, naar Jezus verwezen. Er stond een stukje in "Grote Koning Rat" en zei: "De grote Heer zei voordat hij stierf, met genagelde zondaars aan zijn zijde, 'je gaat het morgen beseffen'", verwijzend naar de man aan het kruis naast Jezus die zijn geloof in hem toen hij stierf en Jezus beloofde hem het paradijs aan zijn zijde wanneer zij zouden sterven. Ook klinkt het nummer "Lair" daar in feite alsof Fred in een soort biechtstoel zit, probeert alle zonden in zijn leven op te lossen, probeert zich te bekeren of rein te worden en op de juiste manier geregisseerd, maar wordt niet veel ontmoet medeleven (niemand gelooft je, alles wat je doet is zonde, laat je nooit binnen, enz.) , met het gevoel dat hij dit soort vergeving of een nieuwe levensvernieuwing nodig had, en zelfs naar het christendom en de ideeën ervan te kijken. Het is echt een mooie maar even tragische zoektocht. 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.