Eén boek

Een boek, wel in vele variaties uitgegeven.Cartoon verschijnt vandaag opwww.christelijknieuws.nl

Lees meer »

Levende stenen

Stel je voor dat bakstenen zouden leven, dat ze een eigen wil hadden, en daar mee moet jij dan metselen ....Bijzonder dat de kerk wel zo voorgesteld wordt...Cartoon verschijnt vandaag inwww.christelijknieuws.nl

Lees meer »

Uniek

Je bent uniek, dat klopt. Maar waarom doen we elkaar dan na?Cartoon verschijnt vandaag op www.christelijknieuw.nl

Lees meer »

Kuddegedrag

Het is de taak van de herder om schapen die verdwaald zijn terug te halen.Maar het is de taak van de kudde om die schapen op te nemen.

Lees meer »

Hanengekraai

De haan die ons 's morgens wekte de afgelopen dagen nog eens nauwkeurig bekeken.Mooi beest eigenlijk. Dat daar zo veel geluid uit kan komen, ongelofelijk....

Lees meer »

Trouwbelofte

Ik geef toe: het mooiste moment van een trouwdienst is vaak het moment van de persoonlijke verhalen van de twee die gaan trouwen. Wat ze dan vertellen over elkaar is ziels-mooi, en recht uit het hart.En dan gaan ze elkaar heel veel beloven, bovenop wat ze aan de overheid- of kerkelijke instantie moeten beloven. Persoonlijke bonus beloften. Ook mooi, maar ... zo veel.'Ik beloof dat ik altijd naar je zal luisteren' ... is zo'n voorbeeld. Dit kun je toch niet beloven.. soms slaap ik half, of ben ik met mijn gedachten ergens anders.Het is voor mij vaak te veel, onmogelijk uit te voeren, en onnodig belastend.Waar gaat het eigenlijk om. Ik ben meer van de korte versie, voor alle duidelijkheid.

Lees meer »

Positief bericht?

Leuk om een keer een 'animated gif' te maken. Het zijn 50 tekeningen die met een snelheid van 6 per seconde worden afgespeeld. En ja, ik ben positief gestemd!

Lees meer »

Waardering

We zijn vaak zo druk met van alles, gaan maar door.. tot er iets stuk gaat, iets niet meer werkt.En dan kom je tot stilstand, tot rust. En je kijkt naar wat je allemaal deed, waar je mee bezig wat. En vooral: wat je bezit.En dán pas ga je waarderen wat je al die tijd al had, maar waar je in de drukte aan voorbij ging..Pas als er iets stuk gaat ga je soms de inhoud waarderen ....Vincent Goedhart deed deze uitspraak naar mij in 2004, op een gepast moment.Ik denk er nog vaak aan terug.Aan iedereen die stil is komen te staan zou ik willen zeggen: 'ga spelen met wat je hebt'!

Lees meer »

Expositie in Vorchten

Het Multifunctioneel Centrum (MFC) De Verbinding ligt in het dorp Vorchten (gemeente Heerde). Het dorp heeft bijna 200 inwoners en kenmerkt zich door een zeer hechte sociale dorpskern. Het MFC wil op eigen wijze bijdragen aan de sociale leefbaarheid van het dorp.Kerkweg 19A 8193, KJ VorchtenVan 1 maart tot 1 november elke zondagmiddag geopend van 

Lees meer »

Zingen

Zingen in de kerk.Welke associatie heb je bij zo'n bord....Cartoon verschijnt vandaag op www.christelijknieuws.nl

Lees meer »

HBOV - verslag

28-5-2022Twee tekeningen voor Barbara, Student hogeschool Windesheim, gemaakt.Illustraties voor verslagen voor haar HBOV opleiding, 'Eigen ontwikkeling' en 'balans tussen werk en privé'.

Lees meer »

De Ervaringsleercirkel

Op vrijdag 1 april heeft Ageeth Kuperus samen met samen met Martineke Bezemer DE ERVARINGSLEERCIRKEL gepresenteerd aan de eerstejaars Post-hbo studenten van de opleiding Supervisie en Coaching aan Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Een product waar ze meer dan twee jaar aan gewerkt heeft. Je stapt fysiek en mentaal met je eigen leer-, hulp, en/of krachtvragen ‘van-buiten’ naar ‘binnen’.  Zo betreed je je eigen leerzone en ga je vanuit jouw ervaring ontdekkend leren op zoek naar jouw verbinding tussen denken, willen, doen en voelen. Hans Kleijer zorgde voor het ontwerp en de productie, alle ideeën - tot in detail - komen van Ageeth. Mijn aandeel waren de ca 50 tekeningen.Ben je zorgprofessional en word je nieuwsgierig naar DE ERVARINGSCIRKEL, mail dan naar Agheeth: info@bureau-authentes.

Lees meer »

Afscheid

Tekening voor afscheid van Gerda. Veel van de ingrediënten van de tekening zijn op gebeurtenissen gebaseerd. Helemaal digitaal getekend met Procreate. Toegevoegd aan de serie 'zorg'.

Lees meer »