De opname

Voor veel Christenen een bekende term, al is de uitleg en de verwachting ervan verschillend.Maar als je de term niet kent, welk beeld roept het dan op? "De Gemeente wordt opgenomen"...Cartoon verschijnt op 20-06-2024 op ChristelijkNieuws.

Lees meer »

Ik weet het niet

Ik las het boek “verslaafd aan ons eigen gelijk” van Lammert Kamphuis (zie website) een pleidooi voor perspectivistische lenigheid. De woorden “ik weet het niet” zijn de belangrijkste aanjagers achter elke innovatie, achter elk onderzoek. Er zou applaus moeten opklinken in de Tweede Kamer als een minister of Kamerlid zegt; “ Ik weet het niet.”  Citaat van blz. 87.

Lees meer »

Pasen

Aan’tekening’ tijdens het luisteren ….  In ‘Notities’ op mijn iPad.

Lees meer »

Olijfberg

Aan’tekening’ tijdens het luisteren naar Paulien Vervoorn (site) op 10 maart 2024, haar toespraak had de titel: Getsemane (link).Gemakt met  ‘Notities’ op mijn iPad.

Lees meer »

Tekenclub - Aquarel - 1

Meegedaan aan online evenement schilderen met Aquarel met Corrie Leushuis.Zij is docent van het team teken- en  schilderclub.Na afloop is er dan gelegenheid om vragen te stellen, waar veel gebruik van gemaakt werd.Leuk en leerzaam om mee te doen!

Lees meer »

Huiskringen

Nadenken over de huiskringen van de  kerk... Ook in de Koningskerk in Zwolle.En gaan we verbreden (meer dingen er bij betrekken) of verdiepen (minder dingen, maar intenser)?Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren....Ze komen er vast uit samen!Job bedankt voor de opdracht!

Lees meer »

Matthew Perry 1969-2023

Afgelopen week las ik het autobiografische boek van Matthew Perry met als titel: 'Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding'.Hij vertelt openhartig over zijn leven, liefdes en verslavingen. Indrukwekkend hoe iemand die zo grappig is en tegelijkertijd van binnen zo ellendig en verslaafd kan zijn.Foto met Procreate veranderd in een caricatuur. 

Lees meer »

Dijkversterking

Op het LinkedIn account van Waterschap Scheldestromen staat vandaar deze tekening/schets van mijn hand.Gemiddeld maak ik er 100 per jaar, alleen deel ik die hier niet, ze zijn van Vanderkamp Pompen en de klant voor wie ik ze teken.Onder de dijk bij Hansweert lopen verschillende leidingen. Ook voor het bedrijf Coroos Conserven loopt er een leiding onder de bestaande Schoorse Zeedijk en de waterkering. Om de leiding tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden in gebruik te kunnen blijven houden, plaatsen we deze tijdelijk bovengronds, boven de weg. Door goed te overleggen met onze stakeholders kunnen we de continuïteit van de omliggende bedrijven waarborgen, ook tijdens de dijkversterking. Goede samenwerking en afstemming is essentieel.

Lees meer »

Week van de werkstress

Tekening voor Vanderkamp Pompen.🌟 Het is de Week van de Werkstress! 🌟Werkstress kan ons allemaal overkomen, maar laten we samen stappen zetten om het te verminderen. Hier zijn vier tips van onze collega’s om werkstress te verslaan:Zie berichten en lees verder op de Vanderkamp - socials:

Lees meer »

Zwolle

Vrije bewerking van een stadskaart die Joan Blaeu in 1649 van Zwolle heeft gemaakt. Gemaakt met Procreate.Opvallend dat waar nu de Melkmarkt is, een kanaal was, die via de Oude Vismarkt doorliep langs Oude Vismarkt en Gasthuisplein en Ter Pelkwegstraat. En dat er een hand-vol molens in de stad stonden.

Lees meer »

Herman Brood

Ja, ik weet nog waar ik was, toen ik het in de krant las. Het was zomer 2001, we waren op Schiphol, we kwamen terug uit Thailand. Tragisch, maar ergens ook 'op zijn manier' eindigde het leven van Herman Brood in Amsterdam.

Lees meer »

IJssel biënnale 2023

27 kunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om een nieuw, tijdelijk kunstwerk te maken op een bijzondere locatie in de IJsselvallei. Eén van hen in Wilma, haar project: Veeneiken 1.

Lees meer »

Gouache oefen dag

In het atelier van Marijke ten Cate op zaterdag 13 mei  een workshop 'Werken met gouache' gevolgd. Naast een heleboel informatie over deze verf soort, dat eigenlijk plakaat verf is, kon je diverse merken gouache uitproberen en verschillende soorten papier.  Heel leerzaam en inspirerend. En altijd mooi om een vak-vrouw aan het werk te zien.Het doel was niet 'iets moois maken', maar kennis maken met deze verf soort.Al het werk werd aan het eind van de dag besproken, en er werd gevraagd wat je geleerd hebt.Aanbevelenswaardig!

Lees meer »

Boekomslag

Voor uitgeverij Daniel in Zwolle een boekomslag gemaakt.  Titel van het boek: 'Als Levende Stenen'.Het boek komt begin 2023 uit, gaat nu naar de drukker. Dit is het 33e boek waar ik voor getekend heb. Zie bij 'boeken'.

Lees meer »

Nationale Poepdag

Ieder jaar organiseert de Maag Lever Darm Stichting nationale Poepdag. Aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid en kan helpen bij vroegtijdig constateren van darmkanker. (website). Omdat wij bij Vanderkamp veel werken met rioolwater grijpen we deze gelegenheid aan om te wijzen op onze 'obstipatie-vrije-pompen' die we in kunnen zetten voor het verpompen van rioolwater. Zie: op Instagram en  Facebook.

Lees meer »

Tegen-opzieners

Ik vond een aantekening met een opmerking van Danny Hogeboom uit 2014 terug....  Danny alsnog bedankt!Cartoon verschijnt vandaag in ChristelijkNieuws.nl

Lees meer »

Bretagne Frankrijk

Sinds kort volg ik bij Zinkwit lessen in het 'open atelier' (website), onder leiding van Tiemen Voorhorst (website).Om wat te oefenen met waterverf heb ik een schilderij van Eric Lapape (instagram) als voorbeeld genomen.Op papier, 50x100 cm.

Lees meer »

Ze bedoelen het goed

Tekening voor uitnodiging van toerustingsmiddag voor opvoeders en jeugdwerkers.Verschijnt vandaag op ChristelijkNieuws.nlGebruikt in poster in 2007.Uitnodiging stond ook in de Stentor.

Lees meer »

Collecte

Een van de vele markante uitspraken van mijn opa Hendrik Jan Oudenampsen.Cartoon verschijnt vandaag op ChristelijkNieuws.nl

Lees meer »