Home » Tekeningen » Jezus » Mark Knopfler

Mark Knopfler

Mark Freuder Knopfler (Glasgow, 12 augustus 1949) is een Brits zanger en gitarist. Hij werd vooral bekend als frontman van de Britse band Dire Straits. 
Veel van zijn liederen hebben de stijl van een verslag van een journalist, begrijpelijk, want in zijn jonge jaren  werkte Mark als verslaggever voor de Yorkshire Evening Post in Leeds (songfacts). 
Hij zingt in een aantal liederen waar Jezus in voor komt, ik  ken  er twee:

Baloney again - van 'Sailing to Philadelphia' uit 2000, (Songtekst
)

Het nummer gaat over een zwarte gospel groep dat in de jaren 50, in de tijd dat rassen scheiding nog steeds een harde realiteit was, door USA toerde, en niet eens het geld had om in de speciale restaurants voor alleen donkere mensen te eten "We don't eat in no white restaurants We're eating in a car" Ze moesten het doen met broodjes "baloney", en dat is de goedkoopste soort broodbeleg die er is, een soort boterhamworst met veel vet en weinig vlees. Steeds elke dag hetzelfde: broodjes met goedkope boterhamworst: "Baloney again, baloney again" Met "baloney" wordt er ook bedoeld dat hun bestaan en wat ze moesten doorstaan in die tijd allemaal onzin is, want de andere betekenis van "baloney" in het Engels is "onzin". Zo heeft het refrein dus een hele mooie dubbele betekenis.  (startpagina).
't Is net of je ze in de bus met humor hoort zingen: 'The Lord is my sheperd, He leadeth me in pastures green. He gave us this day Our daily bread and gasoline'.  Nee, de groep in de bus wordt nooit moe van Jezus.

Industrial Desease - van Love over gold' uit  1982. (Songtekst)
Dit nummer werd uitgebracht in 1982 en gaat over de industriële achteruitgang en de economische malaise die het VK in de jaren zeventig trof en zich voortzette tot in het begin van de jaren tachtig.  De economische malaise wordt als een letterlijke ziekte voorgesteld (songmeaning). 
En op Speaker's Corner zijn twee verwarde mannen die allebei beweren Jezus te zijn. Two men say they're Jesus, one of them must be wrong.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.