Curriculum vitae

Gert Oudenampsen

Welkom
Mensen, dingen, situaties en soms ook gewoon woorden spreken tot mijn verbeelding. En dan is daar die drang om dat vast te willen houden, vast te willen leggen op een manier die bij mij past: in een schets, een tekening of een schilderij. Daarmee is het deelbaar en overdraagbaar geworden en kan ik het dus laten zien. Hartelijk welkom op deze plaats waar ik een deel van die beelden wil delen.

Geschiedenis
Tekenen is iets wat ik al doe vanaf de basisschool. Mijn eerste gepubliceerde tekening was een stripverhaal in een schoolkrant, daarna volgden werkstukken en scripties die ik mocht illustreren. Langzaam kreeg het tekenen een professioneler karakter en volgden enkele jeugdbladen, de  MuziKrant, Vast en Zeker, en Op Weg. Daarnaast heb ik tientallen boeken geïllustreerd, soms waren dat omslagtekeningen maar meestal illustraties, schema’s of landkaarten. Dit was voor de uitgeverijen Medema, Jongbloed, Voorhoeve, Daniël en Kok Kampen.
Vanaf 2017 ben ik mij met veel plezier wat intenser op het terrein van het tekenen en schilderen gaan begeven door lessen te volgen aan de Vrije Academie in Nunspeet en in 2021 heb ik hier een certificaat voor tekenen behaald.

Creatieve scholing          

2023                    Topcusrus Illustratie (website) o.l.v. Marijke ten Cate  ééndagsworkshop 'Werken met gouache' gevolgd.
2023                    Open atelier van Zinkwit (website), onder leiding van Tiemen Voorhorst (website), 12 avonden.
2021                    Middag aquarel schilderen met Sijtze Malda (website).
2017-2021      Academisch tekenen en schilderen  aan de  Vrije Academie Nunspeet, en een  Certificaat behaald.
2017                    Vooropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Certificaat gehaald en toelatingsexamen gedaan bij ArtEZ Zwolle.
2012                    Cursus ‘Schilderen met Acryl' en  Workshop 'Popart' bij Henk Nijenhuis gevolgd. 

Exposities

2022 - MFC Vorchten, Kerkweg 20, 8193 KK Vorchten - 8 Juli tot 23 Oktober
2021 - Noord-Veluws Museum Nunspeet - 25 Sept tot 24 oktober 2021 (Academie) (Museum)
2021 - Vrije Academie Nunspeet - Augustus
2020 - Vrije Academie Nunspeet - Juli
2019 - Vrije Academie Nunspeet - Juni
2018 - Vrije Academie Nunspeet - Juni