Home » CV

Curriculum vitae

Gert Oudenampsen

Welkom
Mensen, dingen, situaties en soms ook gewoon woorden spreken tot mijn verbeelding. En dan is daar die drang om dat vast te willen houden, vast te willen leggen op een manier die bij mij past: in een schets, een tekening of een schilderij. Daarmee is het deelbaar en overdraagbaar geworden en kan ik het dus laten zien. Hartelijk welkom op deze plaats waar ik een deel van die beelden wil delen.

Geschiedenis
Tekenen is iets wat ik al doe vanaf de basisschool. Mijn eerste gepubliceerde tekening was een stripverhaal in een schoolkrant, daarna volgden werkstukken en scripties die ik mocht illustreren. Langzaam kreeg het tekenen een professioneler karakter en volgden enkele jeugdbladen, de  MuziKrant, Vast en Zeker, en Op Weg. Daarnaast heb ik tientallen boeken geïllustreerd, soms waren dat omslagtekeningen maar meestal illustraties, schema’s of landkaarten. Dit was voor de uitgeverijen Medema, Jongbloed, Voorhoeve, Daniël en Kok Kampen.
Vanaf 2017 ben ik mij met veel plezier wat intenser op het terrein van het tekenen en schilderen gaan begeven door lessen te volgen aan de Vrije Academie in Nunspeet en in 2021 heb ik hier een certificaat voor tekenen behaald.

Creatieve scholing
2021                    Certificaat: Academisch Tekenen (Vrije Academie Nunspeet)
2017-2021      Na het voorbereidend jaar volg ik de cursus academisch tekenen en schilderen  (Vrije Academie Nunspeet)
2017                    Vooropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Certificaat) en toelatingsexamen gedaan. (ArtEZ Zwolle)
2012                    Cursus ‘Schilderen met Acryl' en  Workshop 'Popart' (Henk Nijenhuis)

 

Exposities

2021 - Noord-Veluws Museum Nunspeet - 25 Sept tot 24 oktober 2021 (Academie) (Museum)
2021 - Vrije Academie Nunspeet - Augustus
2020 - Vrije Academie Nunspeet - Juli
2019 - Vrije Academie Nunspeet - Juni
2018 - Vrije Academie Nunspeet - Juni